Efterårsferie med guldklumperne

Hokkaidosuppe med squashchips

I søndags lavede jeg i det lille hjem en skøn Hokkaidosuppe, som blev nydt efter en dejlig eftermiddags gåtur i den fantastiske efterårsvejr.

Som lovet på Facebook og på Instagram vil jeg rigtig gerne dele opskriften med jer…:o)

Hokkaidosuppe

Opskrift – Hokkaidosuppe
1 hokkaido
1 løg
1 liter grøntsagsbouillon eller vand

1 rød peberfrugt
1 rød chili

1 spsk spidskommen
2-3 dl kokosmælk
salt og peber

olivenolie

Skur eller skræl hokkaidoen. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke fjerne den. Den giver suppen en endnu dybere farve. Flæk hokkaidoen og fjern kernerne, skær kødet i terninger. Hak løget groft og sauter det sammen med hokkaidoen i lidt olie i en rummelig gryde. Krydr med salt og peber, hæld vand/bouillon ve, så det dækker, og lad det koge sagte til hokkaidoen er mør ca. 25 minutter.

Skær frøstolen fra peberfrugten og skær den i terninger. Rens og hak chilien fint. Rist spidskommen let på en tør, hed pande. Kom peberfrugt og chili i gryden sammen med de ristede krydderier. Kog i ca. 10 minutter og blend så suppen, til den er helt glat. Kog suppen op igen og tilsæt kokosmælk. Lad suppen koge igennem og smag til med chili, salt og peber.

Opskift – squashchips
Squash
Groft salt
Olivenolie

Skyl og rive squashen i tynde skriver
Læg de tynde squashskiver på en bageplade med bagepapir, som er penslet med olivenolie
Pensel de tynde squashskiver med olivenolie og strøg groft salt ud over squashskiverne
Bag squashskiverne ved 225 grader indtil de er gyldne

TriTine - by Tine Bruhn Sørensen

4

  • Jeg har linket til dit indlæg på min blog, det håber jeg er okay..:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • TriTine

      Hej Josie

      Det er helt i orden. Det må du meget gerne

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] at dele min suppeopskrift med jer. Der findes et hav af forskellige opskrifter når det kommer til hokaido suppe, og nettet kører sikkert på overload lige pt fordi det er efterår, og alle derfor gerne vil dele […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferie med guldklumperne