Svømning er mere end bare at hoppe i vandet

Herhjemme spiser man det, som bliver serveret – med stor succes

Der er mange, som er klapper mig på skulderen, og roser mig for min sunde sundlivsstil og kost. Men de spørg også tit, hvad gør du/I så med kosten i forhold børnene

Herhjemme må man spise det, som bliver serveret – og det er faktisk med stor succes!!!

Min mand og jeg prøver at leve lidt efter ikke at få så mange kulhydrater og stivelse, da vi begge to kan mærke en forskel til det bedre på vores maver og krop som helhed – men ingen regel uden undtagelsen, vi synder også (og nogle gange lidt for ofte for mit eget vedkommende).

Når vi har valgt at mindske mængden af kulhydrater og stivelse, så har det også betydet, at vi ikke så gerne spiser, hvedemel, kartofler, pasta, ris, kornprodukter, sukker og lignende. Vi er i stedet for begyndt at spise RIGTIG mange grøntsager af forskellige slags – alt efter årstiden. Vi har vores egen lille køkkenhave, hvor vi i sommerperiode forsøger os frem med at dyrke forskellige grøntsager – det er SÅ skønt at kunne gå ud at rive en gulerod op af jorden, nuppe et helt frisk salathoved eller plukke en skål jordbær. En ekstra bonus er, at vi har nemmere ved at få Mikkel og Mie til at spise grøntsager, når de er med til selv at dyrke dem.

Mad og børn
Når der laves mad i vores lille hjem, står vi ikke og laver 3 forskellige slags mad, for at alle er tilfredse – Nej vi spiser alle sammen det samme med stor velbehag for det meste. Det skal dog siges, at vi tager lidt hensyn. Vi laver gerne pasta, ris kartofler, brød og lignende til Mikkel og Mie. Men det er ikke altid, at det faktisk er nødvendigt, for de guffer faktisk alverdens grøntsager i sig, selvom der også er pasta, kartofler eller brød.

Et hit hos vores 6 årige Mikkel er faktisk hjemmelavede squashpizza.

Selvom min mand og jeg prøver at undgå kulhydrater og stivelse, betyder det alligevel meget for os, at vores børn har et sundt, realistisk og fornuftigt syn på mad. Vi har ikke nogle forbud for vores børn, hvad angår mad – bare fordi, at mor og far er “lidt skrup skøre”, så skal vores børn ikke lide under det – Alt med måde og i moderate mængder…:o)

Husk der findes ingen kræsne børn – det er noget vi som forældre selv lær dem…;o)

 

 

 

TriTine - by Tine Bruhn Sørensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svømning er mere end bare at hoppe i vandet