Hokkaidosuppe med squashchips
I søndags lavede jeg i det lille hjem en skøn Hokkaidosuppe, som blev nydt efter en dejlig eftermiddags gåtur i den fantastiske efterårsvejr.
Som lovet på Facebook og på Instagram vil jeg rigtig gerne dele opskriften med jer…:o)
Opskrift – Hokkaidosuppe
1 hokkaido
1 løg
1 liter grøntsagsbouillon eller vand
1 rød peberfrugt
1 rød chili
1 spsk spidskommen
2-3 dl kokosmælk
salt og peber
olivenolie
Skur eller skræl hokkaidoen. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke fjerne den. Den giver suppen en endnu dybere farve. Flæk hokkaidoen og fjern kernerne, skær kødet i terninger. Hak løget groft og sauter det sammen med hokkaidoen i lidt olie i en rummelig gryde. Krydr med salt og peber, hæld vand/bouillon ve, så det dækker, og lad det koge sagte til hokkaidoen er mør ca. 25 minutter.
Skær frøstolen fra peberfrugten og skær den i terninger. Rens og hak chilien fint. Rist spidskommen let på en tør, hed pande. Kom peberfrugt og chili i gryden sammen med de ristede krydderier. Kog i ca. 10 minutter og blend så suppen, til den er helt glat. Kog suppen op igen og tilsæt kokosmælk. Lad suppen koge igennem og smag til med chili, salt og peber.
Opskift – squashchips
Squash
Groft salt
Olivenolie
Skyl og rive squashen i tynde skriver
Læg de tynde squashskiver på en bageplade med bagepapir, som er penslet med olivenolie
Pensel de tynde squashskiver med olivenolie og strøg groft salt ud over squashskiverne
Bag squashskiverne ved 225 grader indtil de er gyldne
Jeg har linket til dit indlæg på min blog, det håber jeg er okay..:)