Lækre sunde dadelkugler – ca. 35 – 40 stk

150 g dadler (uden sten)
50 g mandler
50 g havregryn
2 spsk kakaopulver
1-1½ tsk ren kanel
½-1 tsk stødt vaniljepulver
½ tsk stødt ingefær
2 spsk kokosolie

Alle ingredienserne blandes sammen i en stavblender (Du kan med fordel blende mandlerne først, inden resten blendes sammen med. Blend så indtil du har en sammenhængende masse.
Hvis massen ikke klister ordentlig sammen, kan du tilføje et par tsk vand – men PAS på med ikke at tilføje for meget væske, da massen så vil blive alt for klistret.
Nu er det tid til at trille dadelkugler.
Du kan eventuelt slutte af med at trille kuglerne i lidt kokosflager, mandelstykker, kakao eller andet krymmel du lige synes.

sunde dadelkugler


Rødkålssalat

et kvart til et halv finsnittet rødkål
3 mellem til store groftrevne gulerødder
1 appelsin
Rosiner
Græskarkerner
Marinade
Lidt appelsinsaft
1 spsk Honning
Lidt olivenolie
1-2 spsk Hyldeblomsteddike
1-2 spsk Æblecidereddike

Bland det fintsnittet rødkål, de groftrevne gulerødder, rosiner og græskarkerner sammen i en skål
Skær skralden af appelsinen og gerne den i mindre tern og bland sammen med salaten.
Røre ingredienserne til marinaden godt sammen -hæld det over salaten og bland rundt.

Efterårssalater 2014

Spidskålssalat med blomkål

½ finsnittet spidskål
½ blomkål – i meget små buketter
1 æble  i tern
Hakket hasselnødder
Marinade
Lidt appelsinsaft
1 spsk Honning
Lidt olivenolie
1-2 spsk Hyldeblomsteddike
1-2 spsk Æblecidereddike

Bland det fintsnittet spidskål, de små blomkålsbuketter sammen i en skål
Skær æblet i mindre tern og bland sammen med salaten.
Røre ingredienserne til marinaden godt sammen – hæld det over salaten og bland rundt.
Hak hasselnødderne groft og drys ud over salaten.

En godt fetaost er et godt ekstra tilbehør til begge salater :o)


Hokkaidosuppe
1 hokkaido
1 løg
1 liter grøntsagsbouillon eller vand

1 rød peberfrugt
1 rød chili

1 spsk spidskommen
2-3 dl kokosmælk
salt og peber

olivenolie

Skur eller skræl hokkaidoen. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke fjerne den. Den giver suppen en endnu dybere farve. Flæk hokkaidoen og fjern kernerne, skær kødet i terninger. Hak løget groft og sauter det sammen med hokkaidoen i lidt olie i en rummelig gryde. Krydr med salt og peber, hæld vand/bouillon ve, så det dækker, og lad det koge sagte til hokkaidoen er mør ca. 25 minutter.

Skær frøstolen fra peberfrugten og skær den i terninger. Rens og hak chilien fint. Rist spidskommen let på en tør, hed pande. Kom peberfrugt og chili i gryden sammen med de ristede krydderier. Kog i ca. 10 minutter og blend så suppen, til den er helt glat. Kog suppen op igen og tilsæt kokosmælk. Lad suppen koge igennem og smag til med chili, salt og peber.

Hokkaidosuppe

Squashchips
Squash
Groft salt
Olivenolie

Skyl og rive squashen i tynde skriver
Læg de tynde squashskiver på en bageplade med bagepapir, som er penslet med olivenolie
Pensel de tynde squashskiver med olivenolie og strøg groft salt ud over squashskiverne
Bag squashskiverne ved 225 grader indtil de er gyldne


Ostepizza

Opskrift
300 g revet ost
2 æg
2 spsk HUSK (den grønne)
spinat
tomater
valnødder

Rør revet ost, æg og HUSK sammen til en masse/dej
Del dejen i 4 små runde pizzabunde
Lig dem på en bageplade med bagepapir
Bag pizzabundene i 10 min ved 225 grader
Put den ønskede spinat, tomat og valnødder på pizzaerne
Bag dem igen i 5 min ved 225 grader
Velbekomme :o)

Ostepizza


Gulerods-/squashboller

Opskrift – ca. 18 boller

50 g gær
2½ dl lunken vand
3 dl havregryn
4 dl vand
50 g smør eller olie
2 spsk honning
3 tsk groft salt
250 g revet squash 
250 g revet gulerod
1 dl solsikkekerner
100 g fuldkornsmel
200 g grahamsmel
ca. 700 g hvedemel
Mælk til pensling

Lav en havregrød af smør, 4 dl vand og havergryn.
Riv squash og gulerødder.
Rør gær ud sammen med 2½ dl lunken vand, salt og honning.
Tilsæt havregrøden, solsikkekernerne og de revne gulerødder og squash.
Rør/ælt melet i lidt af gangen – dejen skal være klistret.
Lad dejen hæve i 20 min.
Læg 18 boller på en bageplade med bagepapir med to skeer og pensel med mælk
Bag bollerne ved 200 grader i en varmluft ovn i ca. 20-25 min.

gulerods-/squashboller

Så er der friskbagte boller :o)

Jeg har hentet inspiration hos @ninaseline på instagram


Squash pizza

Opskrift
Squash i passende skiver
tomatpure
tørret basilikum
skinkestrimler, hakket oksekød, kyllingestrimler eller andet kødfyld
cocktailpølser (vores børn er helt tosset med cocktailpølser)
alverden grøntsager (det man lige har i køleskabet)
Revet ost

Skær squashen i passende og de antal skriver, som man ønsker.
Placere dem på en bageplade med bagepapir.
Smør tomatpure ud på squasskriverne.
Put efterfølgende af det ønskede pizzafyld på (hvis man ønsker hakket oksekød som kødfyldt, skal det lige brunes af på panden først).
Slut af med at drys revet ost ud over pizzaerne
Bag pizzaerne i 20-25 min ved. 180-200 grader.

Squashpizza

Velbekomme 🙂 🙂


Lækre og sunde hjemmebagte squashboller

Opskrift – ca. 14 boller
350 g revet squash
100 g havergryn
50 g solsikkekerner
30 g hørfrø
350 – 400 g hvedemel (alt efter squashen´s fugtighed)
150 g grahammel
1 æg
2 spsk olie
1 tsk salt
2½ dl. lunkent vand
25 g gær
mælk eller æg til pensling

Start med at opløs gæren i vandet
Riv squashen fint og bland med vand og gær, æg og olie
Herefter tilsættes solsikkekerner, hørfrø, havregryn, grahamsmel og salt
Mæt dejen med hvedemel
Dejen æltes til den er fast – den må ikke blive for tør
Sæt dejen til hævning i en time et lunt sted
Nu slås bollerne sammen. Rul en pølse og del i ca. 14 boller. Tril bollerne runde og fold forsigtigt dejen ind i sig selv, så du skaber en “stram” overflade
Lad bollerne efterhæve i 20 min
Bag bollerne i 25 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader

Så er der lækre friske bagte boller – Nyd bollerne varme med en klat smør

Squashboller
Rigtig god bagelyst….:o)

Jeg har hentet lidt inspiration fra Sunderehverdag.dk


Nemme, sunde og lækre Kyllingedeller

Opskrift – ca. 20. stk.
800 g Hakket kyllingekød
2 æg
1 Finthakket løg
2 Store revne gulerødder
2 tsk. FiberHusk (den gule pakke)
Salt & peber

Alle ingredienser blandes godt sammen.
Lad det stå at trække i 5 min.
Lav ca. 20 kyllingedeller med en ske
Sæt dem på en bageplade med bagepapir
Bag dem i 25-30 min ved 180 grader

Kyllingedeller


 

Uuuuhhhmmm – Sunde cookies med banan og chokolade

Opskrift
10-12 stk.

3 dl. havergryn
1 tsk. bagepulver
1 most banan
2 æg

2 spsk peanutbutter
1 tsk. vaniljepulver
2 spsk mel
Lidt stevia eller surkin
Grofthakkede mørk chokolade (en god håndfuld)

Bland det hele godt samme – sæt klatter på en bageplade med bagepapir
Bag dem ved 175 grader i 12- 15 min
Bingo så er der lækre sunde cookies klar…:o)

sunde cookies

God bagelyst – de er super nemme at lave…:o)


 

Sunde og sprøde knækbrød fyldt med kerner og uden mel

Opskrift
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 æg
2 tsk salt
1½ dl koldt vand

Kom frø og kerner i en skål (frø og kerne skal bruges hele)
Pisk ægget sammen i en skål og kom det i kerneblandingen
sammen med vand og salt.

Rør godt rundt og lad dejen hvile i 1 time. 
Dejen virker nok lig våd i det, men fortvivl ikke. 
Hørfrøene skal nok suge væsken op.

Opvarm ovnen på 125 grader.

Efter 1 time hældes og fordels dejen ud på en bageplade med bagepapir.
brug hænderne eller læg et stykke bagepapir eller film på og brug kagerullen.

Bag knækbrødene i den forvarmede ovn i 1½ time

Man kan enten vælge at lave nogle fine snit i dejen 
inden den kommer i oven
eller 
bag dejen som en stor fast plade 
og knæk knækbrødet i passende stykker,
når det er kommet ud af oven.

Knækbrød med hele kerner



Snickers i en sundere udgave uden sukker
Opskrift ca. 15 stk. 

1 dl saltede peanuts
1 dl usaltede jordnødder (eller andre usaltede nødder)
200 g crunchy peanutbutter uden tilsat sukker
25 g smør
2 spsk Sukrin Gold
1 knsp vaniljepulver
200 g mørk chokolade 70-85 %

Hak nødderne groft.
Smelt peanutbutter i en kasserolle, tilsæt smør, de hakkede nødder, Sukin Gold og vanilje.
For en sandkageform med husholdningsfilm.
Kom blandingen i formen og sæt den på frost i ca. 2 timer, eller til den er fast nok til at skære i.
Smelt chokoladen i et vandband sammen med kokosolien.
Skær peanutsmassen i den størrelse man ønsker.
Dyp stykkerne i den smeltede chokolade ved hjælp af to gafler.
Lad dem afkøle i køleskabet inden servering.
(opskriften er fra LCHF – Spis dig mæt & glad, Lene Faerber)

Sunde snickers