Fokuset skal rettes mod Vejle Ådal Halvmarathon!!!

Sunde og sprøde knækbrød fyldt med kerner og uden mel

Hjemme hos os, er der næsten altid hjemmelavede knækbrød i brødskuffen, hvis den lille sult skulle melde sig i tide og utide.

Jeg holder rigtig meget af at bage sammen med mine børn – og knækbrød bliver, der bagt i stor stil.

Opskrift
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 æg
2 tsk salt
1½ dl koldt vand

Kom frø og kerner i en skål (frø og kerne skal bruges hele)
Pisk ægget sammen i en skål og kom det i kerneblandingen
sammen med vand og salt.

Rør godt rundt og lad dejen hvile i 1 time. 
Dejen virker nok lig våd i det, men fortvivl ikke.
Hørfrøene skal nok suge væsken op.

Opvarm ovnen på 125 grader.

Efter 1 time hældes og fordels dejen ud på en bageplade med bagepapir.
brug hænderne eller læg et stykke bagepapir eller film på og brug kagerullen.

Bag knækbrødene i den forvarmede ovn i 1½ time

Man kan enten vælge at lave nogle fine snit i dejen 
inden den kommer i oven
eller 
bag dejen som en stor fast plade 
og knæk knækbrødet i passende stykker,
når det er kommet ud af ovnen.

Knækbrød med hele kerner

Rigtig god bagelyst…:)

(opskrift er fra LCHF – Spis dig mæt & glad, Lene Faerber)

TriTine - by Tine Bruhn Sørensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fokuset skal rettes mod Vejle Ådal Halvmarathon!!!