Sunde og sprøde knækbrød fyldt med kerner og uden mel
Hjemme hos os, er der næsten altid hjemmelavede knækbrød i brødskuffen, hvis den lille sult skulle melde sig i tide og utide.
Jeg holder rigtig meget af at bage sammen med mine børn – og knækbrød bliver, der bagt i stor stil.
Opskrift
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 æg
2 tsk salt
1½ dl koldt vand
Kom frø og kerner i en skål (frø og kerne skal bruges hele)
Pisk ægget sammen i en skål og kom det i kerneblandingen
sammen med vand og salt.
Rør godt rundt og lad dejen hvile i 1 time.
Dejen virker nok lig våd i det, men fortvivl ikke.
Hørfrøene skal nok suge væsken op.
Opvarm ovnen på 125 grader.
Efter 1 time hældes og fordels dejen ud på en bageplade med bagepapir.
brug hænderne eller læg et stykke bagepapir eller film på og brug kagerullen.
Bag knækbrødene i den forvarmede ovn i 1½ time
Man kan enten vælge at lave nogle fine snit i dejen
inden den kommer i oven
eller
bag dejen som en stor fast plade
og knæk knækbrødet i passende stykker,
når det er kommet ud af ovnen.
Rigtig god bagelyst…:)
TriTine - by Tine Bruhn Sørensen
Ingen kommentarer endnu