Hjemmebagte squashboller
Efter en tur i vores lille køkkenhave stod jeg med 4 STOR squash i hænderne – MmmmHhhh, hvad skal jeg dog lave ud af så meget squash.
En forærerede jeg til en veninde, en havde vi med til Køkken-Mette i Mie´s vuggestue også beholdte vi selv de sidste to.
Hvis der er noget jeg elsker, så er det at bage. Hvad er mere hyggeligt end at bruge lidt af sin søndag på at bage, så der er friskbagte boller til eftermiddagshyggen med børnene.
Når jeg nu stod med så meget squash, så skulle der helt bestemt bages en omgang dejlige sunde squashboller – så frem med gær og mel og i gang.
Opskrift – ca. 14 boller
350 g revet squash
100 g havergryn
50 g solsikkekerner
30 g hørfrø
350 – 400 g hvedemel (alt efter squashen´s fugtighed)
150 g grahammel
1 æg
2 spsk olie
1 tsk salt
2½ dl. lunkent vand
25 g gær
mælk eller æg til pensling
Start med at opløs gæren i vandet
Riv squashen fint og bland med vand og gær, æg og olie
Herefter tilsættes solsikkekerner, hørfrø, havregryn, grahamsmel og salt
Mæt dejen med hvedemel
Dejen æltes til den er fast – den må ikke blive for tør
Sæt dejen til hævning i en time et lunt sted
Nu slås bollerne sammen. Rul en pølse og del i ca. 14 boller. Tril bollerne runde og fold forsigtigt dejen ind i sig selv, så du skaber en “stram” overflade
Lad bollerne efterhæve i 20 min
Bag bollerne i 25 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
Så er der lækre friske bagte boller – Nyd bollerne varme med en klat smør
Rigtig god bagelyst….:o)
Jeg har hentet lidt inspiration fra Sunderehverdag.dk
TriTine - by Tine Bruhn Sørensen
Ingen kommentarer endnu